Hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond en mooi haar. HairReset Instituut Jantien pakt op professionele wijze hoofdhuidproblemen aan. De behandeling begint altijd met een zorgvuldige diagnose. Vervolgens begeleiden wij u bij de verbetering van de conditie van de hoofdhuid, haarwortels en bloedwaarden. We zijn in staat bijna alle Hoofdhuidproblemen te behandelen waardoor het haar ook voller en mooier wordt. De meest voorkomende hoofdhuid problemen die wij behandelen zijn o.a. verstopping van de hoofdhuid, jeuk en irritaties, eczeem, roos en psoriasis.

Verstopping van de hoofdhuid

Een verstoorde doorbloeding van de hoofdhuid is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. Haren bevatten een van de snelst groeiende cellen in het lichaam. Dit betekent dat er een goede doorbloeding nodig is om voedingsstoffen aan en afvalstoffen af te voeren. Zodra de doorbloeding in de hoofdhuid minder wordt, doordat het bijvoorbeeld afvalstoffen gaat vasthouden, merk je dat direct terug aan het haar. Het ontgiften van de hoofdhuid is dan ook een veel voorkomende behandeling waarvan de resultaten meestal al na 2 maanden zichtbaar zijn.

Jeuk en irritaties

Jeuk is een zeer veel voorkomend hoofdhuidprobleem. Het is een teken dat er iets op de hoofdhuid verstoord is. Jeuk kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld roos, stress,  eczeem of psoriasis. HairReset Instituut Jantien kijkt zorgvuldig naar de oorzaak van de jeuk en irritaties zodra deze gericht behandeld kunnen worden.

Eczeem

Er zijn veel verschillende vormen van eczeem. Op de hoofdhuid komt seborrhoisch eczeem het meest voor. Eczeem ontstaat als het milieu op de hoofdhuid geïrriteerd raakt en met een ontsteking reageert. Het gevolg is dan een rode, warme huid die vaak samen gaat met schilfering. Het gaat vaak samen met verzuring van het lichaam, wat inhoud dat het lichaam afvalstoffen gaat opstapelen en een mineralentekort krijgt. In deze situatie wordt het gevoeliger voor ontstekingen en ontstaat ook vaker eczeem. Hoe eczeem precies behandeld dient te worden is afhankelijk van de oorzaak ervan, de conditie van de huid en het lichaam. Wij kunnen de oorzaken van eczeem onderzoeken en u een persoonlijk verzorgingsadvies geven.

Roos en schilfers

Roos is een vorm van eczeem. Er kan bij roos sprake zijn van een versnelde of vertraagde huidactiviteit, wat inhoud dat onze behandelingen erop gericht zijn de huid te kalmeren of juist te activeren. Zodra de huid weer goed in conditie is verdwijnt de roos. Dit werkt veel effectiever dan behandeling met alleen anti-roos shampoo’s want daarmee worden vooral loszittende huidschilfers verwijdert, maar niets gedaan aan de oorzaak van de roos.

Psoriasis

Bij psoriasis is sprake van een versnelde celdeling in de huid waardoor er meer huidschilfers ontstaan. De huid raakt hierdoor geïrriteerd en reageert warm en ontstoken. Psoriasis is niet besmettelijk of gevaarlijk maar vooral onprettig en niet mooi. Belangrijk bij psoriasis is te achterhalen of er een lichamelijke oorzaak is waardoor de huid versneld gaat delen. Wij kijken dan ook o.a. naar het milieu in het lichaam en behandelen psoriasis met het ontzuren van het lichaam als dit nodig is. Maar ook het tot rust brengen van de huid door deze te reinigen en ontgiften geeft vaak direct goede resultaten. Of psoriasis weg helemaal verdwijnt en weg blijft is afhankelijk van de grootte van de plekken, tijd dat het aanwezig is en de lichamelijke conditie. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij meestal goed inschatten of de psoriasis geheel of gedeeltelijk opgelost kan worden.

Werkwijze

Veel hoofdhuidproblemen hebben een onderliggende oorzaak. Door te controleren of het lichaam verzuurd is weten wij of ontgifting of het aanvullen van mineralen nodig is naast een goede verzorging van de huid. Na enkele weken kunnen we al een verandering in uw bloedwaarden aantonen.

Dat onze methode werkt, kunt u aan uw bloedfoto’s zien. We vergelijken de foto’s als u na enkele weken terugkomt voor controle, waarop de verbetering dan duidelijk zichtbaar zal zijn. Het uiteindelijke resultaat is dat haaruitval stopt.